Toermalijn is fijn!

paraiba tourmalijn
Tourmalijn kleuren
Er kan maar één kleuredelsteen in de spotlights staan in de lente, en dat is de toermalijn. Er wordt gezegd dat dit mineraal reinigend en beschermend werkt, en ‘groei en bloei’ stimuleert. Buiten dat zijn er weinig kleuredelstenen zo veelzijdig als de toermalijn. Strict genomen is een toermalijn geen mineraal maar een overkoepelende groep van allerlei mineralen. Toermalijn komt dan ook voor in alle kleuren van de regenboog en is daarom zo geschikt voor het maken van juwelen.
Het mooie is dat elke steen een beetje historie in zich draagt. Binnen dezelfde soort kunnen bijvoorbeeld kleurvariaties voorkomen die verband houden met de manier waarop de kristallen zijn gegroeid, en dit hangt weer samen met de sporen van chemische ingrediënten binnen het mineraal. Dit kan resulteren in een tweekleurig kristal, waarbij de kleur in de lengte varieert, ook wel bekend als tweekleurige of driekleurige toermalijn, of concentrisch, meestal in groen en roze, beter bekend als watermeloen-toermalijn.
Maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om wat u mooi vindt. Wij laten u graag onze brede collectie toermalijnen zien, zodat u uw persoonlijke keuze kunt maken.