Bonebakker Juweliers Amsterdam

Sieraden en zilverwerk sinds 1792

Sieraden Amsterdam sinds 1792

Sinds 1792 zijn de sieraden van Bonebakker een begrip in Amsterdam.

Met de zilveren sleutels van de stad Amsterdam, overhandigd aan Napoleon (1811) en een 491-delig zilveren tafelservies voor prins Willem II (1818), bevestigde Adrianus Bonebakker de faam die hij als goud- en zilversmid onder de Amsterdamse elite genoot.

Als hofleverancier smeedde Bonebakker degens voor de prinsen van Oranje, ontwierp serviezen voor het hof en vervaardigde hij in 1840 de koningskroon voor Willem II. De fameuze collectie sieraden van Anna Paulowna telde creaties van de hand van Bonebakker en tegenwoordig behoort ook zilver van Bonebakker tot de vaste collectie van Amsterdamse musea, waaronder het Amsterdam museum en het Rijksmuseum.

Sieraden naar het publiek in Amsterdam

Rond 1900 breidde de expertise zich uit naar juwelen en parels. Met de vestiging in het pand Rokin 88-90 bracht de Paarlen en Juweelenhandel As. Bonebakker en Zoon de producten en sieraden van vak en ambacht uit het atelier naar het publieke verkooppunt. Aan deze roemrijke geschiedenis voegt de Bonebakker Salon in het Conservatorium Hotel een fonkelend nieuw hoofdstuk toe.

 

Sieraden Amsterdam

Originele werktekening van de Rijkskroon der Nederlanden vervaardigd door Bonebakker in 1840, tentoongesteld in de Bonebakker Salon in Amsterdam

         
     
Bonebakker Juwelier - Van Baerlestraat 27 - 1071 AN Amsterdam (NL) - info@bonebakker.nl - tel +31 20 673 75 77
Algemene voorwaarden / Terms & Conditions