Bonebakker Museum van Loon

Schatten van Smaragd in Museum van Loon

Smaragd is de geboortesteen van de maand mei. De groene edelsteen die symbool staat voor overvloed en onvoorwaardelijke liefde, heeft door de eeuwen heen godinnen, Cleopatra en vele koningen en koninginnen betoverd.

Op 19 mei vindt een exclusieve middag plaats die helemaal in het tekenen staat van smaragden, de edelsteen die zo sterk verbonden is met de maand mei. Voor deze ontmoeting met een van ;s werelds mooiste natuurschatten is een van de beste locatie voor een inspirerende zondagmiddag gekozen; het Museum van Loon in Amsterdam met zijn prachtige groene tuin.

Met trots presenteren we twee topsprekers die deze middag een lezing over smaragden presenteren:

De heer dr. J.C. de Zwaan FGA, PhD in gemmologie en mineralogie, directeur van het Gemmologisch Laboratorium van Nederland

De heer M. Akkerman, sieraden historicus, bekend van zijn optreden in het tv-programma ‘Tussen Kunst en Kitsch’

De middag, voorzien van catering, is een warme ontmoeting tussen vrienden en gewaarde klanten, omlijst met schitterende smaragd- en aquamarijnsieraden van Bonebakker en Buccellati.

emerald_gemstone
key-of-amsterdam-ring-emerald-diamonds

Première in het Museum van Loon: uitzonderlijke ringen met fijne diamanten en diepgroene smaragden.

Het kenmerkende ontwerpelement van de Bonebakker Collectie is geïnspireerd op de historische stadssleutels van Amsterdam,  welke te zien is in het Amsterdam Museum en in 1806 werd vervaardigd door Bonebakker. Geïnspireerd op deze sleutel, keert een stukje Bonebakker geschiedenis terug in onze nieuwste collectie. De prachtige witgouden ring met een 4,54 karaat groene smaragd liet een oogverblinde indruk achter in het Museum van Loon.

Pavé gezette diamanten omringen de centrale steen in de ring, evenals pavé gezette diamanten onder de smaragd.  Een element van de Sleutel van Amsterdam benadrukt het historische DNA van het ontwerp.

‘Vol passie zijn we altijd op zoek naar speciale edelstenen’, vertelt Jannie Iwema van Bonebakker, ‘we reizen over de wereld op zoeken naar unieke exemplaren om onze unieke juwelen te maken’.

Deze ringen 18kt wit- en geelgoud ringen met smaragd zijn de nieuwste toevoeging aan de geliefde Sleutel van  Amsterdam Collectie van Bonebakker.

ringen smaragd

Nature, Honeycomb en Lace: Buccellati collecties met smaragd en diamanten.

Diamanten gezet als fijn kantwerk, bandringen met diamant, Milanese erfgoed, Italiaanse trots en sieraden met glamour: het zijn allemaal kenmerken die passen bij Buccellati.

De geliefde Buccellati Nature, Honeycomb en Lace collecties werden vervaardigd door een scala aan gespecialiseerde ambachtslieden en vakmensen. Maar ontwerp van de familie Buccellati,  worden de sieraden liefdevol met de hand vervaardigd. Naast de natuurlijke vormen zijn de handmatig gegraveerde gouden oppervlakken een typerend kenmerk.  Alle luxe Buccellati sieraden uit deze collecties hebben een unieke handtekening, variërend van dierfiguren tot bloemblaadjes en verfijnde bladmotieven.

We zijn er bijzonder trots op dat, ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van Buccellati, de heer Andrea Buccellati, speciaal voor Bonebakker een ontwerp heeft vervaardigd. Centraal in dit ontwerp pronkt een Buccellati geslepen diamant die wordt begeleid door een aantal prachtige smaragden.

Buccellati Emerald Rings
emerald dreams bonebakker museum van loon
colombian emeralds
emerald gift
smaragd ring goud
chocolates-and-emeralds

In zijn boek Naturalis Historia uit 77-79 na Chr. schreef Pliny the Elder:

Hoewel we genieten van het kijken naar planten en bladeren, beschouwen we smaragden met des te meer plezier omdat er in vergelijking met hen niets is dat intenser groen is.”

Bent u geboren in mei en is smaragd uw geboortesteen? We zijn benieuwd naar uw band met deze niet te evenaren groene edelsteen.

Bonebakker Museum van Loon