Messika-diamonds-Midnight-Sun-party-cuff-necklace

Messika diamanten in reizende collectie Midnight Sun

Messika diamanten in Midnight Sun collectie: juwelen als de sterren van de nacht

Zijn we ooit helemaal losgekomen van de jaren ’70? Die disco-jaren waarin een nieuw gevoel van Night Fever heerste, van het bruisende New York City tot het betoverende Parijs? Valérie Messika, oprichter en artistiek directeur van Messika, verleidt met de Messika Midnight Sun collectie de nieuwe sterren van de nacht met een veelheid aan high jewelry en unieke stuks. Get your funk on!

Messika-diamanten-Midnight-Sun-collier

Bij Bonebakker, officieel partner voor Messika sieraden in Amsterdam, vinden we de meer ‘draagbare’ juwelen van de Franse juwelenontwerpster. Maar Valérie pakt in een reizende collectie die langs haar merkboutiques gaat helemaal uit: je waant je in Boogie Wonderland door de gele diamanten die de ontwerpster gebruikte voor haar Midnight Sun collectie. De gewaagdheid en uitbundigheid uit het discotijdperk wordt door het merk weergeven in combinaties van witte en goudgele diamanten die schitteren als de zon in een ongelooflijke nacht.

Messika-diamanten-Midnight-Sun-ring

Shop Messika diamanten juwelen online bij Bonebakker

Messika-diamanten-Midnight-Sun-ring

Vijf glamour sets met exclusieve Messika diamanten

Don’t stop till you get enough’, want Messika viert de disco, de nacht en haar Messika Midnight Sun collectie uitbundig met 5 glamoureuze sets: Fiery, Glitter Fever, Dancing Moon en Ultimate Party. Valérie Messika liet zich voor de collectie inspireren door de invloeden van onvergetelijke disco-stijliconen als Diana Ross, Andy Warhol, Grace Jones en Freddie Mercury.

Messika presenteerde de collectie met Carla Bruni als ambassadrice. De voormalige first lady van Frankrijk is naast model singer-songwriter, en geldt als symbool voor vrouwelijkheid en vrijheid. De Messika Midnight Sun collectie zelf reist als een wereldster op tournee, exclusief langs alle Messika boutiques, en betovert daarmee wereldwijd haar fans. Wil je direct nog veel meer zien van Messika sieraden, klik dan door naar onze eigen Messika collectie in de online shop.

Messika Midnight Sun, Glitter Fever

Voor iedereen met glitter koorts, is elke discoparty een uitnodiging voor een sprankelend feestje. Als er één ding is dat Messika als geen ander beheerst, dan is het wel het vieren van de schittering van diamanten met een ongekend feest aan design en vakmanschap. Burn that disco floor…

Voor de Messika Midnight Sun, Glitter Fever-lijn gebruikt het merk witte diamanten om grote gele diamanten van 2 tot 15 karaat in de spotlights te plaatsen. De Messika Midnight Sun set ‘Glitter Fever’ is, net als de nachtvlinders uit de jaren 1970, een aaneenschakeling van sprankelende contrasten. De geometrische contouren van de juwelen vormen een uitdagend geheel met rechthoekige vormen van cushion cut diamanten.

De mix van vormen en licht zorgt voor een spectaculair effect waaruit niet alleen de creativiteit van het huis blijkt, maar ook de hoge ambachtelijke vaardigheden die de goudsmeden en diamantzetters van Messika beheersen. Elk vierkant van de ketting, oorbellen, ring en het lipjuweel uit de set is geproportioneerd om zo goed mogelijk overeen te komen met de grootte van elke gele diamant.

Messika-diamonds-Midnight-Sun-Fiery-necklace
Messika-diamonds-Midnight-Sun-Fiery-ring
Messika-diamonds-Midnight-Sun-Fiery-earrings

Messika Midnight Sun, Ultimate Party

Valérie Messika liet zich voor de juwelenset ‘Ultimate Party’ inspireren door twee wereldsterren die als geen ander hun stempel hebben gedrukt op de jaren ’70: Liza Minnelli en Diana Ross, disco queen van de jaren zeventig hit Love Hangover. Valérie ontwierp een brede, witgouden choker met een peergeslepen gele diamant van 20,04 karaat en een kussengeslepen diamant van 9,07 karaat en toont daarmee weer eens het ongekende vakmanschap van Messika. Het sieraad is een meesterwerk: de perfect gebogen gouden voorkant werkt als een spiegel en vergroot de breking van het licht van de diamanten. Een tweede diamanten choker, met een spectaculaire gele solitaire van 18,05 karaat, een bijpassende diamanten armband en diamanten ring maken de set compleet. Klaar om te schitteren als de ultieme ster op het feest.

Messika-diamonds-Midnight-Sun-party-cuff-necklace

Messika Midnight Sun, Fiery

Dance the night away: in het stomende en uitbundige nachtleven van de jaren ‘70 was de partyscene een arena voor zelfexpressie. Met de Fiery-set ontwierp Valérie Messika sieraden voor degenen die niet bang zijn om de aandacht op zich te vestigen. Showstopper is een geweldig halssieraad met puntige contouren. Het doet denken aan vurige vlammen, gemaakt uit goud en diamanten. Elke vlam met diamanten gevangen in glanzend gepolijst goud, is een meesterwerk op zich. Gemaakt om vurigheid van de draagster te symboliseren. Naast de colliers bestaat de set uit oorsieraden, ringen en clips. De Fiery- set uit de Messika Midnight Sun-collectie is pittig en gewaagd: een set om mee op te vallen op de dansvloer van de nacht.

Messika-diamanten-Midnight-Sun-Joy-Coeur-ring
Messika-diamonds-Midnight-Sun-Joy-Coeur-bracelet
Messika-diamonds-Midnight-Sun-4-row-necklace

Messika Midnight Sun, Joy Coeur

Voor Valérie Messika zijn hartgeslepen diamanten allesbehalve klassiek of een liefdessymbool voor geliefden. Met een overvloed aan ‘vurige hart’, drukt de Messika Midnight Sun set ‘Joy Coeur,’ de liefde uit voor het leven. De sieraden zijn een uitnodiging om het leven te omarmen en de wereld vrij te betreden als jouw dansvloer. Valérie ging hierbij tot in de perfectie. Elk hart aan het collier uit de set, heeft dezelfde rondingen zodat het licht op dezelfde manier reflecteert. Het zijn deze kenmerken die sieraden tot High Jewelry maken. ‘Kleur’ is een vorm van expressie die hoort bij de uitbundigheid van disco-jaren. De set zou dan ook niet compleet zijn zonder Toi & Moi-ring, met daarin een 16,18-karaats gele diamant en een 7,06-karaats hartgeslepen diamant die lijken te zweven op de vinger.

Messika Midnight Sun, Dancing Moon

De set ‘Dancing Moon’ is even aantrekkelijk en mysterieus als zilver maanlicht en even uitbundig als het jaren ‘70 nachtleven binnen Studio 54: de luxe club in New York City met zijn gastenlijsten vol beroemdheden. De Dancing Moon set zet een van de kenmerken van Messika juwelen glanzend in de spotlights, namelijk de halo. Valerie ontwierp een statement-collier met een majestueuze diamantzetting. De witgouden juwelen uit de Dancing Moon-set geven de illusie dat de dazzling diamanten direct op de huid gedragen worden. Het sieraad is te dragen als collier met vier lagen die de hals omringen als een tweede huid. On top is er een 2,21-karaats middensteen in verwerkt. Het collier is ook te transformeren tot een ketting met twee dubbele rijen. De set bestaat verder uit een tweede collier, een lipjuweel, een mono-oorbel en ringen.

Messika Diamanten Juwelen bij Bonebakker

De vijf sets uit de Messika Midnight Sun-collectie zijn niet beschikbaar bij Messika-partners zoals Bonebakker. De sets zijn zeer exclusief en reizen als wereldsterren langs de diverse eigen boutiques van Messika. Wilt u de uitgebreide Messika-collectie die wij bij Bonebakker Amsterdam voor u in huis hebben ervaren? Maak dan een afspraak voor een bezoek aan onze boutique in het Conservatorium Hotel.

Wilt u ook genieten van Messika Diamant Juwelen: shop ze bij Bonebakker, klik hier.

Messika-diamonds-Midnight-Sun-diiamant-collier