messika-akh-ba-ka-diamond

Messika Beyond the Light collectie

De Messika Beyond the Light collectie eyecatcher tijdens de Paris Fashion week 

Kleurrijk en groots: na twee jaar van corona-afwezigheid stonden Haute Joaillerie presentaties tijdens de Paris Couture Week in het teken van duizelingwekkende schittering. Merken hebben voor hun nieuwe collecties massaal gekozen voor ‘Less is no more’ met edelstenen en diamanten van formaat. Ook de nieuwe Messika Beyond the Light collectie werd letterlijk groots gepresenteerd.

Messika beyond the Light collection
Messika beyond the Light collection

Messika Beyond the Light

Diamantairsdochter Valérie Messika lanceerde haar gelijknamige high fashion juwelenmerk in 2005. De Parijse Valérie wilde met haar label meer dan het uitsluitend verwerken van diamanten in high-end sieraden en verlovingsringen. Ze wilde iets koelers, iets frissers: diamanten met een fashionable uiterlijk om elke dag te dragen. Met diamanten die vrij in het ontwerp kunnen bewegen veroverde ze harten. De Messika Beyond the Light collectie is een adembenemend vervolg.

Diamant van 110 karaat

Tijdens de Paris Fashion Week van 2020 werden er al veel sterren op de rode loper gespot die ‘een Messika’ droegen. Dit jaar presenteerde het merk de nieuwe Messika collectie ‘Beyond the Light. De collectie is geïnspireerd op het oude Egypte. Met als grootste blikvanger het collier Akh-Ba-Ka. Met maar liefst 15 diamanten, met als middelste en grootste steen een 33 karaat diamant, is het collier bigger than big. Al deze diamanten werden geslepen uit een ruwe diamant van 110 karaat, die gevonden werd in een mijn in Botswana. De vader en broer van Valérie, André en Ilan Messika, kochten de enorme ruwe diamant in 2020. Ze gaven de diamant de naam ‘Tender Diamond’, maar ‘Perfect Diamond’ had ook gepast. De steen is beoordeeld als D (kleurloos) en onberispelijk (Fl).

Messika beyond the Light collection

Messika Amsterdam

De Messika Beyond the Light collectie brengt niet alleen een prachtig verhaal over een uitzonderlijke steen. Ook het verhaal van Valérie Messika zelf is groots. Alleen al dit jaar worden er wereldwijd 22 nieuwe Messika winkels geopend. Hoe geweldig is het dat wij als Bonebakker juwelier de officiële en exclusieve Messika dealer voor Amsterdam mogen zijn!

Naast de presentatie van Messika viel er nog meer moois te beleven tijdens de Paris Fashion Week van merken die we bij Bonebakker vertegenwoordigen. Iedereen uit de wereld van de haute joaillerie leek Parijs te willen betoveren met meer uitbundigheid, meer creativiteit en meer edelstenen dan ooit.

Verstilling en uitbundigheid in de Boucheron Ailleurs-collectie

Voor de Boucheron collectie ‘Ailleurs’ ontwierp creatief directeur Claire Choisne een droomachtige collectie. Er lijkt in de ontwerpen geen grens tussen natuur, mens en dierenwereld te bestaan. De high-end sieradencollectie bestaat uit vijf ‘sferen’ die van verstild tot uitbundig in het teken staan van de natuur. De ‘Pebble Necklace’ is adembenemend en bestaat uit witte marmeren steentjes waarin onder andere peervormige en briljantgeslepen diamanten zijn verwerkt. De lichtheid van maanlicht en nevel die dit halssieraad oproept, staat in enorm contrast met de sfeer ‘Leaf woman’. In deze serie komen, dankzij onder andere groene toermalijn, tsavoriet, citrien en witte diamanten, uitbundig de kleuren van de jungle tot leven.

BOUCHERON haute joaillerie paris couture week

Messika beyond the Light collection

Buccellati goes vintage

Niet alleen Valérie ging met haar ‘Messika Beyond the Light collectie’ terug naar het verleden. Buccellati toonde tijdens de Paris Fashion Week een aantal verborgen schatten uit de eigen historie. Waaronder de armband Deep Light Blue, met Segrinato-gravure en een 74,25 karaat carrégeslepen aquamarijn. Ook de oorhangers Rania met toermalijnen en 150 briljant geslepen diamanten was een eye-catcher. De voor de speciale vintage-collectie geselecteerde sieraden zijn gemaakt tussen 1940 en 1990. Of je nu gek bent op vintage sieraden of niet, het is zonder meer spannend om juwelen te zien die lang voor het publiek verborgen zijn gebleven. Met de vintage collectie wil Buccellati het eigen creatieve erfgoed vastleggen. Dit doet het merk met meer dan 20.000 originele tekeningen, 500 gipsafgietsels en meer dan 6.000 foto’s. Een geselecteerd aantal sieraden uit de Buccellati Vintage collectie is inmiddels te koop.