Mag ik mijn ringen blijven dragen tijdens de Corona crisis?

Mag ik mijn ringen blijven dragen tijdens de Corona-crisis?

Het grootste deel van de wereld is op dit moment in quarantaine of heel zorgvuldig bezig om niemand te besmetten.  Het Coronavirus (of COVID-19) is officieel door de WHO erkend als een pandemie en nu is het aan ons allemaal om ons steentje bij te dragen om de verspreiding van de ziekte in te dammen.

Bij Bonebakker Juwelier begrijpen we dat we niet gekwalificeerd zijn om advies te geven over COVID-19 of medisch gerelateerde onderwerpen. Wij zijn van mening dat alle medische informatie uitsluitend afkomstig dient te zijn van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie).

We zijn echter wel gekwalificeerd om over sieraden te praten.

Voor degenen die niet het hele artikel willen lezen, beantwoorden we de hamvraag hier maar meteen:

Nee! U mag uw verlovingsring of andere ringen niet dragen tijdens de Coronacrisis.

 

Waarom niet? Als u in contact bent gekomen met de ziekte, kunnen uw ringen de ziekte heel gemakkelijk overdragen. 20 seconden handen wassen, zoals het RIVM aanbeveelt, is NIET voldoende om ervoor te zorgen dat de ring ook echt schoon is. Hieronder verklaren wij dit nader.

We raden u ten zeerste aan om uw ringen af te doen voor de gehele duur van de pandemie. Deze voorzorgsmaatregel geldt voor iedereen die ringen draagt, ook als u zeker weet dat u niet besmet bent met de ziekte.

Dit zijn de redenen waarom wij vinden dat u uw (verlovings)ringen niet mag dragen tijdens het Coronavirus:

* Zoals vermeld, is de regelmatige reiniging die wordt aanbevolen door het RIVM niet voldoende om er zeker van te zijn dat uw verlovingsring goed wordt schoongemaakt. Als deskundige juweliers zijn wij van mening dat een ring langer moet worden schoongemaakt om vrij te zijn van vuil en vet.

* Als u uw handen reinigt met uw ringen om uw vinger, dan kan de ring ervoor zorgen dat een deel van uw huid ongewassen blijft.

* Als u beschermende handschoenen draagt, kunnen de ringen er dwars doorheen scheuren.

* De reinigingsfrequentie (aanbevolen door WHO en RIVM) en de chemicaliën in de zeep zouden uw verlovingsring kunnen beschadigen. Voor de levensduur van uw sieraden is het dus belangrijk om uw (verlovings)ring niet te vaak schoon te maken.

Ons advies: maak uw ringen eenmalig grondig schoon en bewaar ze op een veilige plek tot de pandemie voorbij is.

Deze crisis zal voorbijgaan. Zorg goed voor uzelf en, nog belangrijker, blijf positief.

Team Bonebakker