Juwelier Conservatorium Hotel Amsterdam
Een juwelier in het Conservatorium Hotel Amsterdam? Uiteraard! Het Conservatorium Hotel Amsterdam is het summum van luxe. De locatie in het hart van Amsterdam en de internationale clientèle lenen zich bij uitstek voor een luxe juwelier als Bonebakker. Niet verwonderlijk dus dat Bonebakker Juwelier zich hier vestigde toen het hotel geopend werd in 2012.
Van Place Vendôme naar Van Baerlestraat
Vergeet de haute joailliers van de Place Vendôme, de gioiellieres uit de Via Montenapoleone en zelfs de high jewellers in Bond Street. Eén van de oudste juweliers ter wereld zit gewoon in Nederland. In het Amsterdamse Conservatorium Hotel om precies te zijn. Bonebakker Juwelier viert 230 jaar historie met een collectie die recht doet aan zijn hoofdstedelijke roots.
Historisch conservatorium
Bonebakker is de enige juwelier in het Conservatorium Hotel Amsterdam. Op de plek waar het voormalig Amsterdams Sweelinck Conservatorium stond, werd in 2011 het state-of-the-art Conservatorium Hotel geopend, ontworpen door Piero Lissoni. Dit prachtige neo-gothische gebouw werd aan het eind van de 19e eeuw gebouwd om er een bank te huisvesten, en is nu dus een luxe vijf-sterrenhotel.
Het hotel staat in het hart van het Amsterdamse museumkwartier, dicht bij het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Koninklijk Concertgebouw. Om de hoek vindt u de luxe winkelstraten, de P.C. Hooftstraat en de Van Baerlestraat, en het groene Vondelpark en de straatjes van de Jordaan. Bij Bonebakker juwelier zijn zowel gasten uit het hotel als passanten van harte welkom. Bonebakker is gevestigd op de begane grond van dit fantastische gebouw.
Napoleon als klant
Wie een luxe souvenir uit Amsterdam wil meenemen, kan zeker bij de historisch indrukwekkende collectie van Bonebakker terecht. Een van de meest opvallende wapenfeiten van Bonebakker juwelier is de set stadssleutels die Bonebakker & Bennewitz, zoals het bedrijf toen nog heette, maakten voor Lodewijk Napoleon. De broer van Napoleon I werd in 1806 aangesteld als koning van Nederland. Lodewijk was zeer geliefd omdat hij opkwam voor de belangen van ‘zijn’ Holland. Bonebakker & Bennewitz ontwierpen en maakten voor hem een ceremoniële set stadssleutels van Amsterdam. Nadat keizer Napoleon Bonaparte zijn broer van zijn taken had ontheven en ons land in 1811 toevoegde aan het Eerste Franse Keizerrijk, maakten Bonebakker & Bennewitz overigens ook voor hem een set stadssleutels.
Sleutel van Amsterdam als inspiratiebron
De eerste set blijft echter de meest geliefde in de historie van het juweliershuis. Toen koning Willem I (Willem Frederik, Prins van Oranje Nassau) op 2 december 1813 Amsterdam aandeed bij zijn intocht als eerste echte Koning van het onafhankelijke Koninkrijk der Nederlanden, werd de eerste set sleutels uit 1806 ook aan hem overhandigd.
Bijna tweehonderd jaar later, in 2012, werd de vorm van de sleutelkop bij de opening van Bonebakker Juwelier in het Conservatorium Hotel als inspiratie gebruikt voor een nieuwe collectie van eigen makelij: De Key of Amsterdam Collection. U vindt deze online in onze webshop.