Bonebakker Juweliers Amsterdam

Bonebakker Juwelier Amsterdam

Welkom bij Bonebakker Juwelier Amsterdam

 

Bonebakker Juwelier Amsterdam bevindt zich in de Van Baerle Shopping Gallery in het Conservatorium Hotel aan het Museumplein in Amsterdam. Voortbouwend op een rijke historie presenteert Bonebakker Juwelier een exclusieve collectie juwelen in haar stijlvolle salon in de voormalige directeurskamer van de Rijkspostspaarbank.

De juwelencollectie bestaat uit zowel eigentijdse klassieke sieraden als verfijnde haute joaillerie van gerenommeerde mondiale juwelenhuizen. Daarnaast presenteren we collecties van Europese sieradenontwerpers die in het buitenland al zeer succesvol zijn.

Naast een regelmatig wisselende collectie biedt Bonebakker Juwelier tevens een reparatie – en onderhoudsservice voor uw juwelen.

Graag tot ziens in onze Salon!

juwelier amsterdam

 


Bonebakker presenteert nieuwe collectie geïnspireerd op eeuwenoud juwelenerfgoed.

Bonebakker Juwelier lanceert een nieuwe collectie juwelen die recht doet aan het rijke erfgoed van het juwelenhuis. Bonebakker is de oudste juwelier van Amsterdam een van de oudsten van Europa. De nieuwe high-end juwelencollectie is geïnspireerd op de sleutels voor de stad Amsterdam, die Adrianus Bonebakker in 18o6 mocht maken voor Napoleon. Dit historische erfgoed herleeft in een eigentijdse collectie juwelen met exclusieve, van kleur veranderende edelstenen.

link to Bonebakker homepage

 

Night & Day Collection

Met de Night & Day Collection – ‘Inspired by the keys of Amsterdam heritage since 1806’ – bevestigt Bonebakker juwelier haar naam als hét juwelenhuis van Nederland. De high jewellery pieces in de Night & Day Collection zijn met veel oog voor detail ontworpen en uitgevoerd in het eigen atelier in Amsterdam.

Sleutel Juwelier Amsterdam

Salon Juwelier Bonebakker

Juwelier sleutels Amsterdam

entree Bonebakker

Juwelier Amsterdam

De rijke historie

De nieuwe Night & Day collectie van Bonebakker is gebaseerd op de sleutels van Amsterdam die Adrianus Bonebakker, de grondlegger van het juwelenhuis, in 1806 ontwierp en vervaardigde. De sleutels, een dag- en een nachtsleutel, liggen nu tentoongesteld in het Amsterdam Museum. Daar hangt ook een onlangs gerestaureerd schilderij van Van Bree met daarop de scene waarin Napoleon de sleutels overhandigd krijgt door de burgemeester van Amsterdam.

Een belangrijk symbool voor de oudste juwelier van Amsterdam

Vandaag de dag verbeeldt de sleutel een symbolisch welkom in Amsterdam, naast de gebruikelijk symboliek van de ontsluiting van kracht, kennis, nieuwe ideeën en de mysteries van het hart. Bonebakker wil zich duidelijk profileren als durfal, niet alleen in de keuze van de eigen collecties en de gevoerde merken – bij ons vindt de juwelenliefhebber bijna uitsluitend juwelen en merken die nergens anders in Nederland verkrijgbaar zijn – maar ook in de gedurfde locatie, het luxueuze Conservatorium Hotel, midden in het museumgebied en naast de prestigieuze P.C. Hooftstraat. 

naast onze eigen collectie presenteren wij juwelen van gerenommeerde Europese Juwelenhuizen, ga hier direct naar onze collectie pagina. Juwelier Amsterdam jewellery theatrejuwelier amsterdam boucheronOle-Lynggaard juwelier amsterdamdinh van juwelier amsterdamjuwelier amsterdamdiamant juwelier Amsterdam

Night & Day Collection

 

Originele ontwerpen en excellent vakmanschap door de goudsmeden van Bonebakker Juwelier vanuit het eigen atelier in Amsterdam

Het dag- en nachtconcept in de nieuwe collectie komt tot uitdrukking in de zeer zeldzame, natuurlijke edelstenen die zijn gebruikt. De edelstenen, waaronder alexandriet, zultaniet, granaat en saffier, hebben een zeer bijzonder changeant effect, waardoor zij afhankelijk van de lichtval van kleur veranderen. Een mooi voorbeeld is de witgouden dubbele ring met briljantgeslepen alexandriet, die zowel bij dag- als kaarslicht geleidelijk van kleur verandert. Gezien de zeldzaamheid van de edelstenen kunnen veel van de juwelen als pièces uniques worden bestempeld.

De Night & Day Collection is samengesteld uit diverse elementen die verwijzen of rechtstreeks afkomstig zijn uit het toenmalige ontwerp voor de sleutels van Amsterdam. Er zijn hangertjes waarin de gehele sleutel wordt getoond, maar ook juwelen, zoals oorstekers en ringen, waarin alleen de kop van de sleutel wordt gebruikt als kerndesign.

De Night & Day Collection is vervaardigd in 18 kt. goud en platina. Enkele stukken, zoals de manchetknopen, zijn uitgevoerd in zilver.

juwelier amsterdam duo ring

juwelier sleutel Amsterdam

OVER BONEBAKKER JUWELIER AMSTERDAM

Bonebakker is sinds 1792 een begrip in Nederland en ver daarbuiten. Als hofleverancier smeedde Adrianus Bonebakker degens voor de prinsen van Oranje en vervaardigde hij in 1840 de koningskroonvoor Willem II. De fameuze collectie sieraden van Anna Paulowna telde creaties van de hand van Bonebakker juwelier en tegenwoordig behoren Bonebakkerstukken tot de vaste collectie van Amsterdamse musea, waaronder het Amsterdam museum en het Rijksmuseum. Met de zilveren sleutels van de stad Amsterdam, overhandigd aan Napoleon (1811) en een 491-delig zilveren tafelservies voor prins Willem II (1818), bevestigde Bonebakker de faam die hij als goud- en zilversmid onder de Amsterdamse elite genoot. Rond 1900 breidde de expertise zich uit naar juwelen en parels. Met de vestiging in het pand Rokin 88-90 bracht de Paarlen en Juweelenhandel As. Bonebakker en Zoon de producten van vak en ambacht uit het atelier naar het publiek.

Bonebakker Juwelier in het Conservatorium Hotel in Amsterdam

Aan deze roemrijke geschiedenis voegt de Bonebakker Salon in het Conservatorium Hotel een fonkelend nieuw hoofdstuk toe. De juwelier weet de juwelenliefhebber niet alleen met exclusieve merken als Piaget, Boucheron, Jewellery Theatre, Dinh Van, Pasquale Bruni, Damiani, Georland, Pesavento en Schoeffel parels te boeien, maar ook met de eigen trouwringen- en zegelringencollectie en de Regalia-collectie (geïnspireerd op de de Nederlandse Rijkskroon die Bonebakker in 1840 in opdracht van koning Willem II vervaardigde).
conservatorium hotel juwelier amsterdam
     
Bonebakker Juwelier - Van Baerlestraat 27 - 1071 AN Amsterdam (NL) - info@bonebakker.nl - tel +31 20 673 75 77
Algemene voorwaarden / Terms & Conditions