Hollandse juwelen met Amsterdams DNA

Hollands juwelen design met Amsterdams DNA

Hollands juwelen design kleurt met heel eigen stijlkenmerken het internationale juwelenlandschap. De glinstering van Amsterdam als belangrijke diamantstad, het minimalisme van een nuchtere down to earth-mentaliteit en het vakmanschap van een eeuwenlange traditie in de juwelenkunst: het is allemaal herkenbaar in juwelen gemaakt in Holland. In het bijzonder in de Nederlandse juwelen collecties van Bonebakker Juwelier.

Ook in onze moderne collecties speelt het rijke erfgoed van Bonebakker juweliers nog altijd een belangrijke rol. Dit is in het bijzonder te zien aan de exclusieve Bonebakker sieradencollecties Sleutel van Amsterdam en Bruggen van Amsterdam: puur Nederlands juwelendesign met Amsterdams DNA.

Ring uit Bruggen van Amsterdam Collectie 'Waalseiland Brug' in 18 kt geelgoud met diamant en morganiet.
Ring uit Bruggen van Amsterdam Collectie 'Waalseiland Brug' in 18 kt geelgoud met diamant en morganiet.

De geschiedenis van Bonebakker Juwelier

Oprichter Adrianus Bonebakker, geboren in 1767, legde in 1792 zijn meesterproef af bij het zilvergilde en opende in datzelfde jaar zijn atelier. Het was het begin van inmiddels meer dan 230 jaar onderscheidend Hollands juwelen design. Al snel volgde er belangrijke opdrachten van het stadsbestuur van Amsterdam en de gegoede Amsterdamse burgerij. Vanaf 1813  komen daar zelfs leden van de Koninklijke familie bij. In die dagen smeed Bonebakker onder andere degens voor de prinsen van Oranje en wordt de koningskroon voor Willem II vervaardigd.

Dutch jewelry design
18kt geelgouden armband met initialen voor Koningin Emma

Bonebakker en Amsterdam

Veel van onze huidige ontwerpen slaan een brug tussen onze rijke geschiedenis en de huidige, inspirerende en betoverende dynamiek van de stad Amsterdam. Zo is de Sleutel van Amsterdam collectie gebaseerd op de historische stadssleutels van Amsterdam, ontworpen en vervaardigd door Adrianus Bonebakker in 1806. Deze sleutels werden oorspronkelijk gemaakt voor Napoleon. Zeven jaar later, in 1813, werd de sleutel overhandigd aan koning Willem I bij zijn intocht als eerste koning van het onafhankelijke Koninkrijk der Nederlanden. De originele set sleutels wordt tentoongesteld in het Amsterdam Museum.

Dutch jewelry design
18kt witgouden ring met diamant en tourmalijn, Sleutel van Amsterdam Collectie

Dutch jewelry design: Sleutel van Amsterdam Collectie

De Dutch Jewelry design ‘Sleutel van Amsterdam Collectie’, bestaat uit verfijnde, handgemaakte miniatuursleutels in zilver en 18 karaat goud. Puur of verrijkt met diamanten. Ze worden met veel oog voor detail ontworpen en vervaardigd in het Bonebakker atelier in Amsterdam. Elke sleutel vertelt een verhaal of symboliseert een bijzonder moment. Zo zijn er sleutels geïnspireerd op de stadssleutels uit 1806, maar ook sleutels die een ode zijn aan de Amsterdamse grachten en bruggen. Wat is uw verhaal, dat met een Sleutel van Amsterdam bezegeld wordt? Draagt u uw Sleutel van Amsterdam als symbool voor toegang, het bewaren van een geheim, het open van nieuwe wegen en kansen, of als dierbare herinnering aan Amsterdam?

Dutch jewelry design
Sleutel van Amsterdam, 18 kt geelgouden hanger met details in diamant

Dutch jewelry design: Bruggen van Amsterdam Collectie

De Bonebakker Hollands juwelen design ‘Bruggen van Amsterdam Collectie’ collectie bestaat uit handgemaakte design sieraden geïnspireerd op de kenmerkende stijlelementen van de beroemde Amsterdamse bruggen.

Amsterdam telt meer dan 1500 bruggen en deze hebben elk een unieke en karakteristieke uitstraling. De sieraden uit de Bruggen van Amsterdam Collectie zijn een ode aan deze prachtige bouwwerken en de stad zelf. Zo zijn er ringen met een boogpatroon zoals te herkennen in de Amsterdamse bruggen, verrijkt met schitterende diamanten, zwarte diamant, saffier en tanzaniet. De collectie bevat ook duo ringen die geïnspireerd zijn op de bruggen over de rivier de Amstel. Deze ringensets kunnen op twee manieren gedragen worden: gespiegeld of als een bandring.

Dutch jewelry design
Bruggen van Amsterdam Collectie, ‘Blauwbrug’ armband in 18kt witgoud en diamant en 18 kt witgouden ring gezet met saffier

High-end sieraden als ode aan de stad en aan de vrouw

Sieraden uit de Bruggen van Amsterdam en Sleutel van Amsterdam Collectie zijn niet alleen prachtige juwelen, maar ook geschikt als een persoonlijk aandenken aan de stad Amsterdam. Wanneer u op zoek bent naar uniek en hoogwaardig Nederlands juwelen design om een stukje Amsterdam bij u te dragen? Kom dan zeker onze collectie bekijken.

Dutch jewelty design
Bruggen van Amsterdam Collectie 'Blauwbrug' set van 3 ringen in 18kt witgoud met diamant en saffier

Bonebakker bezoeken

Breng een bezoek aan ons atelier in Amsterdam en ontdek Hollands juwelen design met Amsterdams juwelen-DNA dat tot eeuwen teruggaat. Ook onze locatie is een bezoek waard wanneer u de historische sfeer van Amsterdam wilt proeven. Bonebakker Juwelier Amsterdam is vandaag de dag gevestigd in de Van Baerle Shopping Gallery in het Conservatorium Hotel aan het Museumplein in Amsterdam. U vindt ons in een stijlvolle salon, voorheen de directeurskamer van de Rijkspostspaarbank.

Dutch jewelry design