Bonebakker tennisarmbanden met diamant uit Amsterdam

Hoe de tennisarmband aan zijn naam kwam…

De ultieme klassieker: de tennisarmband maakt zijn comeback in Amsterdam

De tennisarmband is een prachtig juweel met een heel bijzonder verhaal. Deze klassieker maakt momenteel zijn comeback in Amsterdam. Waarom? Omdat het zo’n gewaardeerd cadeau is! Maar wist u hoe de tennisarmband aan zijn naam is gekomen? Wij vertellen het u graag.

Bonebakker tennisarmbanden met diamant uit Amsterdam

Het was de zomer van 1987 en tennisspeelster Chris Evert speelde een lange rally tijdens de US Open. Halverwege de wedstrijd stopte ze plotseling en vroeg de officials om een time-out. De reden: de sluiting van haar diamanten armband was gebroken en de armband was van haar pols gevallen. Ze wilde hem vinden voordat ze het volgende punt speelde. Toen ze er later in een interview naar werd gevraagd, noemde ze het sieraad haar ’tennisarmband’, verwijzend naar het ongeluk tijdens de wedstrijd, en zo werd de iconische naam geboren voor dit soort armbanden.

Shop uw tennisarmband online bij Bonebakker Amsterdam

Chris-Evert-tennis-bracelet-

roségouden tennisarmband met champagne diamanten van Bonebakker Amsterdam, flexibel

Tennis bracelets with white or black diamonds

Het incident van Evert zette het juweel in de internationale schijnwerpers. De armband die Evert tijdens de wedstrijd droeg, was een geelgouden armband met daarin naast elkaar geplaatste diamanten, die samen voor het oog de armband vormden. Deze armband was gemaakt door de bekende sieradenontwerper George Bedewi. Dit soort armbanden bestonden al sinds de jaren ’20, en werd ook in rosé- of witgoud of zelfs platina, en met kleuredelstenen of Fancy, gekleurde, diamanten.
En met een extra veiligheidsclipje aan de zijkant van de armband wordt de armband veilig vastgemaakt.

Bij Bonebakker hebben wij vele varianten tennisarmbanden, zoals met champagnekleurige diamanten (zie de afbeelding hiernaast), en een speciale  editie met zwarte diamant (zie onder).

Grand Slam voor de tennisarmband

Er zijn meer dan 35 jaar verstreken sinds het incident van Evert op de baan, en de tennisarmband – die zich ook heel goed laat ‘stapelen’ – is inmiddels een niet meer weg te denken Classic geworden. Om niet te zeggen: een Grand Slam!

Tennisarmbanden van bekende juwelenhuizen

Wij hebben niet alleen tennisarmbanden die zijn gemaakt in onze eigen ateliers, maar bieden ook een groot assortiment tennisarmbanden van de exclusieve Europese juwelenhuizen die we vertegenwoordigen. Deze Messika Skinny tennisarmband is daarvan een goed voorbeeld.

messika-skinny-skinny-tennis-bracelet-diamonds-Bonebakker-amsterdam

De 18 karaat witgouden Messika tennisarmband is volledig handgemaakt en bezet met briljantgeslepen diamanten met een totaalgewicht van 0,80ct. Een extreem flexibel juweel dat aanvoelt als een tweede huid. De flexibiliteit wordt veroorzaakt door een onzichtbaar systeem van gouden nano-veren, waardoor deze diamanten armband zeer gemakkelijk om en af is te doen.

Dit juweel, met een fijne zetting en stralende diamanten, is het ideale geschenk voor elke gelegenheid. Ons advies: draag hem alleen of gestapeld met andere armbanden uit onze collectie of naast uw horloge.
De armband is ook verkrijgbaar in 18 karaat roze goud.

Bonebakker heeft een schitterend assortiment tennisarmbanden. U vindt ze in onze webshop.

Diamanten hoeven niet altijd rond te zijn

Uit onze Bonebakker Collection komt deze klassieke tennisarmband met smaragdgeslepen diamanten. De tennisarmband is uitgevoerd in 18 karaat witgoud en met de hand gemaakt in ons Bonebakker Atelier. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over deze schitterende armband.

Tennisarmband met smaragdgeslepen diamanten van Bonebakker Amsterdam

TENNISARMBAND IN 18 KARAAT WITGOUD MET SMARAGDGESLEPEN DIAMANTEN

Deze exceptionele tennisarmband bevat 55 smaragdgeslepen diamanten met een totaal gewicht van 12.04 caraat. Ze zijn van G/VS kwaliteit met uitmuntend geslepen diamanten. Dit juweel werd gecreëerd uit 18 karaat goud in ons eigen Bonebakker atelier in Amsterdam.

Shop deze tennisarmband online bij Bonebakker Amsterdam

Tennisarmband 18kt witgoud met zwarte diamanten Large model
tennisarmband zwarte diamant stack