bonebakker_jeweller_conservatoriumhotel

Grand Opening Bonebakker Juwelier in het Conservatorium Hotel

Tijdens de Officiele opening van Salon Bonebakker Juweliers in het Conservatoriumhotel in Amsterdam vertoonde de dansers van het Scapino Ballet dansen donderdag 22 maart prachtige scenes uit de voorstelling ‘Pearl’. 

 

scapino_ballet_pearl

 

Sinds 1792 is Bonebakker een begrip. Met de zilveren sleutels van de stad Amsterdam, overhandigd aan Napoleon (1811) en een 491-delig zilveren tafelservies voor prins Willem II (1818), bevestigde Adrianus Bonebakker de faam die hij als goud- en zilversmid onder de Amsterdamse elite genoot.

Als hofleverancier smeedde Bonebakker degens voor de prinsen van Oranje, ontwierp serviezen voor het hof en vervaardigde hij in 1840 de koningskroon voor Willem II. De fameuze collectie sieraden van Anna Paulowna telde creaties van de hand van Bonebakker en tegenwoordig behoren Bonebakker stukken tot de vaste collectie van Amsterdamse musea, waaronder het Amsterdam museum en het Rijksmuseum.

Rond 1900 breidde de expertise zich uit naar juwelen en parels. Met de vestiging in het pand Rokin 88-90 bracht de Paarlen en Juweelenhandel As. Bonebakker en Zoon de producten van vak en ambacht uit het atelier naar het publieke verkooppunt.

Aan deze roemrijke geschiedenis voegt de Bonebakker Salon in het Conservatorium Hotel een fonkelend nieuw hoofdstuk toe.

bonebakker_jeweller_conservatoriumhotel

 

Gedreven door haar liefde voor design, mode en juwelen creëert Jannie Iwema, de eigenaresse van Bonebakker Juweliers, een attractieve, verfijnde ontmoetingsplaats voor kenners en liefhebbers, De internationale ambiance van een prestigieus hotel is hiervoor de optimale locatie. Exclusiviteit en hoogstaande service, voortkomend uit de lange traditie van Bonebakker, vormen het vanzelfsprekende fundament voor een bijzondere en verfrissende winkelervaring. Achter de ringen, colliers, armbanden en alle overige juwelen van de collectie blijft voor de bezoeker de historie van Bonebakker zichtbaar door een expositie van negentiende-eeuwse ontwerptekeningen van onder meer de koningskroon en antieke zilveren stukken.

 

Jannie-Iwema