Ring met saffier grachten juwelen Amsterdam Bruggen van Amsterdam

Een eerbetoon aan de Amsterdamse bruggen en grachten in juwelen

Waardevolle souvenirs: De Amsterdamse bruggen en grachten juwelen gemaakt door Bonebakker

De Bruggen van Amsterdam collectie is een eerbetoon aan de betoverende Amsterdamse grachten en bruggen, hun wonderschone reflecties en tijdloze schoonheid. Deze originele Bonebakker Bruggen van Amsterdam bruggen en grachten juwelencollectie is gestaag uitgegroeid tot een van Bonebakkers signatuurcollecties. De Bruggen en grachten-lijn is onlangs uitgebreid met solitaire ringen en armbanden die een eerbetoon zijn aan de pittoreske Reguliersgracht.

Bonebakker Bruggen en grachten van Amsterdam ring zwarte diamant

Elke brug in Amsterdam heeft een verhaal – wij vertellen dat verhaal in Amsterdamse Grachten juwelen

Amsterdam staat wereldwijd bekend als de stad van kronkelende waterwegen, historische bruggen en gefluisterde geheimen. Het is een plek waar de tijd vertraagt en elke gracht een verhaal heeft. Bonebakker, de oudste juwelier van Europa, met wortels die teruggaan tot 1792, heeft de essentie van deze magische stad vastgelegd in onze Bruggen van Amsterdam-collectie.

De collectie Bruggen van Amsterdam is geïnspireerd op de meer dan 1.500 bruggen die de grachten van de stad sierlijk overspannen. Elke brug vertelt een verhaal – een verbinding tussen buurten, een doorgang over het kabbelende water van de Amsterdamse grachten, een weerspiegeling van architectonische elegantie. De ontwerpers van Bonebakker dompelden zich onder in de ziel van de stad en legden de essentie van deze bruggen en grachten vast in kostbare Amsterdamse grachten juwelen.

De allereerste ring ter ere van de Amsterdamse grachten

De Bruggen van Amsterdam Collectie van Bonebakker werd in 2017 gelanceerd. De eerste ring in deze collectie was geïnspireerd op een bekende plek in Amsterdam waar in één oogopslag een veelheid aan bruggen te zien is. Deze schilderachtige locatie ligt op de kruising van het Thorbeckeplein en de Reguliersgracht. Het heeft een historische betekenis voor Bonebakker, omdat het de plek is waar het merk zijn eerste vestiging oprichtte.

Painting-Thorbeckeplein-Reguliersgracht-first-branch-Bonebakker

Bonebakker 18kt witgouden diamantring 'Reflecties op de Amstel'

De gespiegelde reflecties

Stel je voor dat je op een brug over de gracht staat en in het water staart. De wereld boven en onder versmelt – een gespiegelde reflectie van symmetrie en evenwicht. De exclusieve ringen uit de collectie van Bonebakker weerspiegelen deze dualiteit. Ze zijn met nauwgezette aandacht vervaardigd en bevatten dezelfde bogen, krommingen en het delicate ijzerwerk (maar dan in edele metalen) als de Amsterdamse bruggen. Bovendien speelt de weerspiegeling in de grachten een belangrijke rol in het ontwerp: twee gecombineerde ringen die de brug en de weerspiegeling in de gracht voorstellen, of een gebogen ring die hetzelfde doet. Als je deze ringen draagt, draag je een stukje van de weerspiegeling van de stad met je mee – een tastbaar souvenir aan Amsterdam en de herinnering aan haar schoonheid.

Armbanden geïnspireerd door de grachten en de Amstel

Dit is de Blauwbrug armband, waarin het ontwerp van de Blauwbrug over rivier de Amstel is geïntegreerd.

Blauwbrug-inspired-bridges-of-amsterdam-collection

Bonebakker-Bridges-Canals-Jewelry-Amsterdam-bracelet

Gevels van Amsterdam

Daarnaast brengt onze grachtencollectie een ode aan de Reguliersgracht. Veel van de panden langs de gracht hebben decoratieve gevels. De gevels van grachtenpanden zijn er in verschillende stijlen en geven inzicht in de geschiedenis van de gebouwen. Driehoekige gevels werden gebruikt in 15e-eeuwse huizen. Vervolgens werden vanaf 1600 de trap- en tuitgevels geïntroduceerd. Daarna kwam de halsgevel, met de barokke stijl van Lodewijk XIV en ook de klokgevel met een asymmetrische Lodewijk XV-stijl. U kunt hier meer lezen over de architectuur van de puntgevels.

De vorstelijke erfenis

Het erfgoed van Bonebakker is verweven met de geschiedenis van Amsterdam. De Sleutel van Amsterdam Collectie is een eerbetoon aan de iconische “Stadssleutels” die in 1806 door het atelier van Bonebakker werden gemaakt. Deze sleutels ontsloten ooit geheimen, openden poorten en symboliseerden vertrouwen. Vandaag de dag sieren ze kettingen en armbanden, een knipoog naar het verleden van de stad en een viering van duurzaam vakmanschap.

De koninklijke kroon en edelstenen

In 1840 creëerde Bonebakker de koninklijke kroon van Nederland. Deze majestueuze kroon, die gedragen werd tijdens koninklijke inhuldigingen, is versierd met vierkante saffieren, ovale robijnen en ronde smaragden. De Regalia-collectie weerspiegelt deze edelstenen, met hun schittering in ringen, oorbellen en hangers. Wie een Regalia juweel draagt, draagt een stukje koninklijk Amsterdam met zich mee – een verbinding met de Nederlandse monarchie en de grootsheid van de stad.

Ring uit Bruggen van Amsterdam Collectie 'Waalseiland Brug' in 18 kt geelgoud met diamant en morganiet.
Bonebakker-Bruggen-Grachten-Juwelen-Amsterdam-ring-Hogesluis
ANNIVERSARY EARRINGS diamonds and aquamarine

Amsterdamse grachtensieraden: een souvenir voor de eeuwigheid

Amsterdam laat een onuitwisbare indruk achter op iedere bezoeker. De Bruggen van Amsterdam Collectie is daarom meer dan alleen juwelen; het zijn een souvenirs voor de eeuwigheid. Of u nu kiest voor een delicaat collier, een sprankelende ring of een elegante armband, u draagt de geest van de grachten – hun reflecties en hun tijdloze schoonheid met u mee.

Bruggen, grachten en tulpen: Bonebakker zet ze op een voetstuk

Kortom, als u op zoek bent naar een souvenir uit Amsterdam, een blijvende herinnering aan de bruggen en grachten van de stad en een stukje geschiedenis, dan kan Bonebakker Juweliers u op alle mogelijke manieren van dienst zijn. We hebben zelfs een tulpencollectie: daar bloeit iedereen van op!

Dus de volgende keer dat u over de Herengracht slentert of de Magere Brug oversteekt, denk dan aan Bonebakkers ode aan Amsterdam. Laat onze Amsterdam grachten juwelen de brug zijn tussen heden en verleden, een weerspiegeling van schoonheid en een dierbaar souvenir aan de stad van uw dromen.

Ontdek de Bridges of Amsterdam collectie in onze Bonebakker webshop.
Laat elk sieraad uw Amsterdamse verhaal vertellen.

Amsterdam Bridges Collection