Bruggen van Amsterdam Collectie

Bruggen van Amsterdam Collectie

Ter ere van het 225-jarig jubileum heeft het atelier van Bonebakker Juwelier dit jaar een nieuwe collectie ringen gecreëerd die een ode brengt aan de stad waar de historie van het bedrijf ‘gemaakt’ werd. De ringen zijn met de hand vervaardigd van 18 karaat roségoud en hebben een boogpatroon die elementen uit beroemde bruggen in Amsterdam symboliseert, verlicht met schitterende diamanten van topkwaliteit en naar wens gezet met roosgeslepen (antiek slijpsel) zwarte diamant, saffieren en tanzaniet. In de ringen is uiteraard het Meesterteken van Bonebakker gestempeld.

De verwijzing naar de bruggen van Amsterdam is niet toevallig. Amsterdam telt meer dan 1500 bruggen die met hun karakteristieke uiterlijk een sieraad vormen van de stad. De eerste ring uit de jubileumcollectie ‘Bruggen van Amsterdam’ vindt inspiratie in het beroemde punt in Amsterdam waar de meeste bruggen achter elkaar te zien zijn: de hoek Thorbeckeplein/Herengracht/Reguliersgracht. Niet toevallig de plek waar Bonebakker ooit zijn eerste vestiging opende.

De jubileumcollectie zal dit najaar onthuld worden bij de officiële viering van het jubileum in de Koepelkerk in Amsterdam. Als kers op de taart heeft de juwelier dan ook een zeer zeldzame vivid pink diamant in huis.

meer over de Bruggen van Amsterdam Collectie