Boucheron juwelen Amsterdam Boucheron Carte Blanche collectie Or Blue Iceberg inspiratie

Spectaculaire Boucheron Carte Blanche collectie Or Bleu

Water en ijs inspireren nieuwste juwelencollectie van Boucheron

Bij Bonebakker, juwelier voor Boucheron juwelen in Amsterdam, worden we elk jaar opnieuw betoverd door de magie van de Boucheron Carte Blanche-collectie. Deze collectie staat volledig in het teken van creatieve vrijheid en innovatie. Om deze state of art Boucheron-collectie te maken wordt geëxperimenteerd met nieuwe materialen en technieken om unieke juwelen en stukken met een absoluut wow-effect te creëren.

De 2024 Boucheron Carte Blanche-collectie draagt de naam ‘Or Bleu’ en is een ode aan de schoonheid van water. Claire Choisne, creative director van Boucheron, reisde voor deze collectie af naar het ruige IJsland. Geïnspireerd door indrukwekkende watervallen, golven en gletsjers bracht ze de grille schoonheid van water tot leven in one of a kind colliers, oorsieraden, haarjuwelen, broches en meer.

Boucheron juwelen Amsterdam Boucheron Carte Blanche collectie Or Blue collier Iceberg

Boucheron Carte Blanche

We hebben nog altijd de iconische voorbeelden in onze herinnering uit voorgaande Boucheron Carte Blanche-collecties. Zoals de 2018 collectie ‘Nature Triomphant’ met bloemmotieven en dierenfiguren en de 2021 Boucheron Carte Blanche-collectie ‘Holographique’ met iriserende juwelencreaties. Ook dit jaar had ontwerpster Claire Choisne ‘Carte Blanche’ voor haar ontwerpen en was het water, dat met haar heel eigen vorm en ritme inspireerde. De 26 high jewelry-creaties uit de collectie zijn stukken die langs het lichaam gedragen worden, zoals water uit een waterval stroomt.

Boucheron juwelen Amsterdam Or Bleu oorhangers Iceberg

Boucheron Cascade collier

Erg indrukwekkend is het collier ‘Cascade’: een creatie van 148 cm lang in witgoud en diamanten, het langste juweel dat ooit door de Boucheron-ateliers is gemaakt. Het collier kan worden getransformeerd tot een kortere ketting met bijpassende oorsieraden, wat getuigt van de grote creativiteit en het ongeëvenaarde vakmanschap van Boucheron. In het stuk zijn 1.816 pavégezette diamanten verwerkt. In totaal is er 3.000 uur aan het juweel gewerkt

Shop Boucheron juwelen online bij Bonebakker

Boucheron juwelen Amsterdam Or Bleu collier Cascade

Boucheron juwelen Amsterdam. Claire Choisne vond inspiratie voor de Boucheron Or Bleu collectie op IJsland

Bergkristal, vulkanisch gesteente, zand en diamanten

Even ‘wow!’ is de ‘Ondes’ juwelencombinatie, geïnspireerd op een enkele druppel die water doet bewegen. Om de organische cirkelbeweging vast te leggen, simuleerde de Boucheron-studio deze eerst op de computer met behulp van 3D-software, die vervolgens de volumes van een ketting en twee ringen bepaalde. Het collier bestaat uit witgoud en gebeeldhouwd en gepolijst bergkristal: een echte uitdaging voor de ambachtslieden, die naast het beeldhouwwerk ook de opdracht kregen om de rondingen van de buste te volgen. En omdat transparantie nooit compromissen sluit, werd het bergkristal verrijkt met 4.542 ronde diamanten.

Samensmelting van technieken

De armband ‘Eau d’Encre’ is deels vervaardigd uit vulkanisch gesteente, witgoud en titanium, die net als de bijpassende ring werd bezet met pavégezette diamanten. Voor de drie stukken ‘Sable Noir’ gebruikte het huis zwart zand. Overigens niet voor het eerst. In 2015 zat er in de Carte Blanche-collectie zand uit de Thar-woestijn in een collier. Dit jaar wordt zwart zand samengevoegd met een 3D-printtechniek. Hierbij worden de korrels met een polymeer samengebonden in dunne lagen totdat de gewenste vorm ontstaat. Deze techniek uit de auto- en luchtvaartindustrie zorgt voor een sterk materiaal met een hoge glans. De sluiting van het collier is verwerk in twee elementen, bezet met diamanten.

Boucheron juwelen Amsterdam Boucheron Carte Blanche collectie Or Bleu Collier Flots

Adembenemend als de natuur

Wanneer je op zoek bent naar Boucheron jewellery in Amsterdam, zul je de comeback van de broche herkennen. Ook in de Boucheron Carte Blanche-collectie wordt dit van oorsprong koninklijke sieraad, uitbundig gevierd. In de 16e en 17e eeuw, een tijd waarin Bonebakker een belangrijke rol had als Amsterdamse juwelier, werden broches, rijk versierd met edelstenen, steeds populairder als decoratieve sieraden, bij zowel mannen als vrouwen van adel. De Boucheron broche ‘Flots’ is geïnspireerd op water dat langs een rotsachtige helling stroomt. Het stuk is overvloedig bezet met briljantgeslepen diamanten in verschillende afmetingen, die als een waterval lijken neer te dalen. De diamanten hebben een zetting, waardoor je het edelmetaal niet ziet. De twee schouderbroches genaamd ‘Eau Vive’ zitten eveneens vol prachtige details. Om ze te maken ging traditioneel vakmanschap hand in hand met nieuwe technieken door gebruik te maken van zowel 3D-software als de eeuwenoude kunst van handmatig diamanten zetten.

Boucheron juwelen Amsterdam Carte Blanche collectie Or Blue schouderbroche Eau Vive

Boucheron juwelen Amsterdam inspiratie Boucheron Carte Blanche collectie Or Blue haarsieraad Vague

Juwelenkunst in zijn mooiste vorm

In de podcast ‘True stories’, gemaakt rondom de totstandkoming van de 2024 Boucheron Carte Blanche-collectie, vertelt Claire Choisne: “De Carte Blanche-collectie stelt me in staat om iets te benadrukken dat me dierbaar is, namelijk water. Water vormt zich naar zijn omgeving. Het heeft geen vorm, geen kleur, en toch is het van vitaal belang.” Tijdens haar inspirerende reis naar IJsland verkende ze de adembenemende natuur samen met fotograaf Jan Erik Waider, die gespecialiseerd is in het vastleggen van Scandinavische landschappen. De Franse artiest Molécule, nam deel aan de expeditie om de geluiden uit de natuur vast te leggen. Molécule maakte speciaal passend bij de collectie een elektro-soundtrack.

Boucheron juwelen Amsterdam Claire Choisne

Claire Choisne

De geschiedenis van Maison Boucheron

Maison Boucheron’s eigen verhaal begon in 1858, toen Frédéric Boucheron een eerste boetiek opende in het hart van Parijs. Zijn boetiek groeide al snel uit tot een merk dat zich door de jaren heen altijd heeft weten te onderscheiden met buitengewone ontwerpen. Maison Boucheron heeft haar stempel op de wereld van luxe juwelen gedrukt met een innovatieve ontwerpbenadering en uitmuntend vakmanschap van de beste edelsmeden. Een paar na de oprichting, in 1893, verhuisde Maison Boucheron naar Place Vendôme 26. Dit adres staat inmiddels wereldwijd bekend als het thuis van een van de top juwelenmerken: een locatie die gelijk staat aan exclusiviteit en pure elegantie.

Boucheron juwelen Amsterdam Or Bleu oorhangers Banquise

Bonebakker Juweliers en de Boucheron Collectie

Bij Bonebakker Juweliers voeren we met trots de Boucheron juwelen collectie in Amsterdam. De juwelen van dit merk zijn een viering van Boucheron’s rijke erfgoed, vakmanschap, stijl en design. We herkennen ons, met een eigen trotse historie tot 1792, in gelijke waarden als tijdloze bron van inspiratie. Breng een bezoekje aan onze Boucheron boutique in onze online webshop. De Boucheron collectie bij Bonebakker is echter veel groter dan we online kunnen laten zien.
Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over juwelen uit deze collectie. We sturen u graag meer foto’s en beantwoorden al uw vragen.

Boucheron juwelen Amsterdam Boucheron Carte Blanche collectie Or Blue collier Ondes

Boucheron Quatre 20 jaar iconische ringen
Boucheron Quatre Radiant Collectie
Boucheron Juwelen exclusief bij Bonebakker Juwelier